Solid surface

Solid Surface is een niet poreus materiaal en kan dus met een vochtige doek/spons en een zacht reinigingsmiddel of allesreiniger schoongemaakt worden.

 

Voor alle matte oppervlakken kunnen ook schuurmiddelen als Cif worden gebruikt. Van tijd tot tijd kunt u met een schuurmiddel en een natte schuurspons in een cirkelbeweging over het complete oppervlak vegen, om een gelijkmatig uiterlijk te verkrijgen. Donkere en sterk gepigmenteerde kleuren laten stof, vuil of gewone slijtage sterker zien dan lichte en gestructureerde kleuren.

 

Tips

  1. Zet geen hete pannen direct van het fornuis of de oven op het oppervlak. Onder verhitte toestellen zoals potten, pannen of elektrische braadpannen moet altijd een onderzetter worden gebruikt.
  2. Sterke zuren zoals in reinigingsmiddelen voor afvoer, wc en oven, product om verf te verwijderen met methylchloride of aceton moeten voorzichtig worden gebruikt. Als een zuur met het oppervlak in contact gekomen is moet het oppervlak met veel zeepwater gespoeld worden. Sommige van de zuren kunnen, als ze niet worden verwijderd, het oppervlak verkleuren, wat moeilijk te verhelpen is.
  3. Terwijl de meeste gewone verontreinigingen met behulp van de genoemde reinigingsmethodes verwijderd kunnen worden, vragen sommige sterkere verontreinigingen zoals levensmiddelkleuren, thee en fruitsappen een intensievere maatregel. Deze substanties kunnen met een hoog geconcentreerd bleekmiddel verwijderd worden: vervolgens met een allesreiniger schoonmaken en met water spoelen.
  4. Het bleekmiddel mag niet langer dan 2 tot 5 minuten in het oppervlak intrekken. Een mat oppervlak kunt u bij voorkeur met een schuurmiddel behandelen.
  5. Als een brandende sigaret per ongeluk met het oppervlak in contact komt, kan dat een nicotine- of brandvlekken veroorzaken. Allebei kunnen met behulp van een schuurmiddel of schuurspons met cirkelbewegingen worden verwijderd.