Composietsteen is samengesteld uit harsen en graniet- of kwartsgranulaten. Beide natuurlijke producten worden via een uniek procedé gebonden tot een oersterk materiaal dat de vergelijking met diamant doorstaat. Composietsteen is meer kras vast, waterdicht, kleur- en maatvast, vorst- en corrosiebestendig dan de duurzaamste natuursteen en heeft een uitmuntende mechanische sterkte.

Composietsteen reinigt u best dagelijks met een vochtige doek en een neutraal schoonmaakproduct of een oplossing van azijn en water.

 

Indien een iets intensievere schoonmaakbeurt vereist is, wordt een sop met warm water en Cif aangeraden. Geen gewoon huishoudschuurmiddel en zeker geen product op basis van bleekmiddel! Maak het blad schoon met een schone doek en spoel het na met voldoende proper warm water. Hardnekkige vlekken worden meestal verwijderd door Cif onverdund op een zachte spons aan te brengen. Flink vegen op de vlek en naspoelen met voldoende proper warm water. Gemorste dranken en/of voedsel dienen zo snel mogelijk opgeruimd te worden! Vooral koffie en thee zijn vanwege hun agressieve eigenschappen moeilijker te verwijderen na opdroging. Materialen die na opdrogen hard worden (zoals kauwgum, mosterd, vet...) dienen eerst weg geschraapt te worden met behulp van een stompe kunststof schraper. Daarna schoonmaken met een oplossing van huishoudazijn en water (volg steeds de aanwijzingen van de fabrikant). Hierna spoelen met proper warm water.

 

Tips

  1. Gebruik nooit een schuurmiddel. Dit kan de polijst laag beschadigen en doffe vlekken veroorzaken.
  2. Gebruik zeker geen schuurspons of staalwol.
  3. Gebruik geen schoonmaakmiddelen die bleekmiddel of ammoniak bevatten. Let dus op met sommige tabletten voor de vaatwasser.
  4. Bepaalde agressieve chemicaliën - zoals bijvoorbeeld in ovenreinigers of ontstoppers - kunnen blijvende schade toebrengen aan het oppervlak.
  5. Gebruik geen onderhoudsmiddelen op basis van siliconen.
  6. Vermijd contact met markeer- of drukinkten.
  7. Zet nooit hete pannen, kookpotten of toestellen rechtstreeks op het oppervlak maar gebruik een onderzetter!
  8. Kwarts is harder dan metaal (keukenmes). Gebruik dus altijd een snijplank bij het verwerken van voedingsmiddelen ten einde metaalsporen op het materiaal te vermijden. Messen worden ook snel bot indien direct gebruikt op het blad.
  9. Ga nooit op het blad zitten of staan. Dit om scheuren door extreme spanningen te vermijden.
  10. Gezien de dichtheid van het materiaal (niet poreus) krijgen bacteriën en schimmels geen kans.